Bereken direct de prijs voor jouw reparatie of onderhoud.

Wat is een fuseestuk en wat is de functie van een fuseestuk

Wat is een fuseestuk

Een fuseestuk is een belangrijk centraal onderdeel van de wielophanging en verbindt de diverse onderdelen als draagarm, veerpoot, stuurstang via het wiellager met het draaiende wiel. Afhankelijk van het type wielophanging zijn ook de op de wielophanging gemonteerde delen afwijkend, we omschrijven de meest voorkomende.

Wat is de functie van een fuseestuk

Het fuseestuk is houder van het wiellager welke erin geperst is of met bouten gemonteerd. Bij een MacPherson ophanging is aan de bovenzijde van het fuseestuk de veerpoot gemonteerd en tevens kan via de stuurkogel of spoorstangkogel de stuurstang of spoorstang gemonteerd zijn. Aan de onderzijde van het fuseestuk is via de fuseekogel de draagarm gemonteerd.

Aan het fuseestuk is door middel van bouten of geleide bussen het remzadel gemonteerd en de ABS sensor zit, wanneer aanwezig, in de betreffende houder.

Waaraan is een kapot fuseestuk te herkennen

Een fuseestuk is meestal een massief en gegoten onderdeel wat bij normale omstandigheden niet stuk gaat. Wel kan het bij een aanrijding krom raken of wanneer een wiellager niet op tijd vervangen wordt beschadigd raken en zal dan moeten worden vervangen.